zondag 6 december 2020

Mini album envelop/pocket met Pigment Colorzz
Hallo allemaal,


Hier ben ik met mijn 2e gast design post voor Crealies. Ditmaal heb ik me gewaagd aan een leuk 'mapje' waarbij ik de inspiratie en handleiding heb gevolgd van Patty. Ik vind haar filmpjes top en aangezien ik niet veel van dit soort projecten maak was ik ook heel blij met haar filmpje wat je hier kunt vinden:

https://www.youtube.com/watch?v=OYdDmgNEB7U&t=182s 

Het mapje past leuk bij de tag die jullie al eerder gezien hebben in een vorige post.

In plaats van design papier zoals Patty gebruikt, heb ik grotendeels zelf het papier gemaakt met het mixed media papier, dit keer de zwaardere variant van 350 grs. en de leuke Pigment Colorzz.

De basis is gemaakt met het mooie gladde zwarte papier van Crealies. 


Hieronder het mapje gesloten met een leuke sluiting en koord.....Hieronder het mapje geopend. Je kunt hier zien dat ik ook wat metallic dessin papier erbij heb gebruikt.
In het midden een pocket waar 2 tags in zitten.Natuurlijk kun je hier van alles in doen, bv. een cadeaubon of geld.

Ik heb bij dit mapje de mini album binding van 3 mm gebruikt, dat is de smalste maar achteraf gezien zou ik de volgende keer de maat van 5 mm gebruiken. Mijn papier was vrij dik en de pocket +tags nemen natuurlijk ook ruimte in.
Bij de basis heb ik gebruik gemaakt van de CreaNestLies XXL nr. 87, dat zijn de gladde rechthoeken(in halve cm) hierop passen als layer dus alle CreaNestLies XXL rechthoeken in hele centimeters.
Eerst heb ik de gestanste cirkels op mijn ondergrond gelegd en vervolgens licht vochtig gesprayd. Hierna de diverse kleuren pigment poeders erop gestrooid en nog wat natter gesprayd.
Dan drogen met heattool en met het planner stencil de cirkels geaccentueerd met een fineliner.


Bij de ondergrond hieronder heb ik op de nog natte achtergrond met de pigment Colorzz huishoudfolie gebruikt. Dit wat 'kreuken' en zo een half uurtje laten liggen. wanneer je dit eraf haalt heb je het leuke motief van de folie erin.


Hier de twee tags, die ook gestanst zijn uit een stuk papier dat eerst bewerkt werd met de Pigment Colorzz. Op een van de tags een kleine pocket gemaakt met behulp van de pocket stans small en een on the edge stans. Op de andere tag de gestanste mandala vorm in 2-en gesneden.
De gestanste ringetjes van Partz 24 werken het gaatje van de tag mooi af.Crealies materialen lijst:


Hier onder de afbeeldingen van de gebruikte producten. Dit keer in een collage want anders werd deze post wel heel erg lang. Je kunt op de linken van betreffende producten klikken en dan word je door gelinkt naar de Crealies website.Een hele lange materiaal lijst en een uitgebreid project! Op het Crealies youtube kanaal kun je nog meer  inspirerende filmpjes vinden.


Bedankt voor je bezoekje en tot een volgende keer,Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you for your visit on my blog! Hope to have inspired you! Till next time, Miranda

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog! Hoop dat ik je geïnspireerd heb!
Tot de volgende keer, Miranda

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

' DANCE'

While I dance I cannot judge,
I cannot hate, I cannot separate myself from life.
I can only be joyful and whole.
That is why I dance.”
~Hans Bos